Haaland duurste speler ter wereld, Gakpo meest waardevolle Nederlander

Haaland duurste speler ter wereld, vijf Nederlanders in top-honderd

7 juni om 20:03
Laatste update: 12 juni om 10:34

Erling Haaland is momenteel de duurste speler ter wereld. Het Zwitserse onderzoeksbureau CIES schat de waarde van de Noord op 245 miljoen euro en neemt vijf Nederlanders op in de top-honderd.

Het CIES trekt op basis van data, statistieken en contractduur conclusies over de transferwaarde van een speler. Uit het onderzoek blijkt dat Haaland de meest waardevolle speler is op de internationale velden. De Manchester City-spits wordt gevolgd door Vinícius Júnior (Real Madrid, 196,3 miljoen euro) en Bukayo Saka (Arsenal, 195,8 miljoen euro).

Kylian Mbappé is terug te vinden op plek tien, met een waarde van ruim 163 miljoen euro. Dat de Paris Saint-Germain-ster relatief laag staat, heeft alles te maken met zijn huidige contract. De verbintenis van de Fransman in Parijs loopt na volgend seizoen af. Cody Gakpo is de hoogst geklasseerde Nederlander in de lijst. De Liverpool-aanvaller moet 87 miljoen euro kosten en staat op plaats 26.

Frenkie de Jong (77,2 miljoen euro, plaats 41), Matthijs de Ligt (68,3 miljoen, plaats 63), Xavi Simons (67,3 miljoen, plaats 65) en Kenneth Taylor (61,5 miljoen, plaats 81) staan ook in de top honderd. De enige andere Eredivisie-speler is Mohammed Kudus, die met 53,5 miljoen euro op plek 99 staat.