Barça-operatie 'onmogelijk': 'Messi wachtte, ze konden geen garanties geven'

'Het was Messi's prioriteit om weer voor Barcelona te spelen, het was onmogelijk'

7 juni om 20:34

Als het aan Lionel Messi had gelegen, was hij teruggekeerd bij FC Barcelona. Transferexpert Fabrizio Romano meldt dat het een kwestie van tijd is tot Inter Miami FC de 35-jarige Argentijn presenteert.

Messi gaat Europa na 23 jaar verlaten voor een avontuur bij Inter Miami. Ook het Saudische Al-Hilal en Barcelona waren in de race voor de handtekening van de aanvaller, die transfervrij is na diens vertrek bij Paris Saint-Germain. "Het is altijd de prioriteit van Messi geweest om voor Barcelona te spelen. Hij wachtte op Barça", stelt Romano op zijn YouTube-kanaal.

De Catalanen wilden Messi dolgraag weer in de armen sluiten, maar de club kreeg een deal financieel niet op tijd rond. "Messi wilde de garantie dat hij met honderd procent zekerheid geregistreerd zou worden door La Liga. Voor Barcelona was het onmogelijk om verder te onderhandelen, omdat ze geen garanties konden geven", aldus Romano. "Barcelona heeft zijn best gedaan. Leo ook, maar het was onmogelijk."

Jorge Messi, de vader van de sterspeler, sprak eerder deze week nog hoopvolle woorden richting Barcelona. "Leo wil terugkeren naar Barcelona", zei hij. Inter Miami gaat er met Messi vandoor. De verwachting is dat de deal spoedig wereldkundig wordt gemaakt.