Berghuis openhartig na mislukt Ajax-seizoen: 'Mentaal was het een zwaar jaar'

Ajax hoort goed nieuws: 'Komend seizoen verwacht ik sowieso hier te voetballen'

8 juni om 10:56

Steven Berghuis verwacht komend seizoen gewoon bij Ajax te spelen. De 31-jarige middenvelder annex aanvaller zit, ondanks het teleurstellende seizoen, op zijn plek in Amsterdam.

Over een transfer denkt Berghuis niet na. "Het sportieve aspect is momenteel echt nog het belangrijkste voor mij. Ik wil spelen voor een club die om het kampioenschap meedoet en die in Europa uitkomt", zegt Berghuis tegen Ajax Life. "Komend seizoen verwacht ik sowieso bij Ajax te voetballen." Voor hij de voorbereiding start, gaat hij genieten van een vakantie. "Mentaal was het een zwaar seizoen."

"We waren niet complementair aan elkaar en de puzzelstukjes vielen niet op hun plaats. Uiteindelijk waren er nog wel een paar cruciale momenten waarop het kwartje onze kant op had kunnen vallen, maar in zijn totaliteit waren we gewoon niet stabiel genoeg." 

Berghuis zit niet bij de selectie van Oranje voor de Final Four van de Nations League, waardoor hij al vakantie heeft. Door supporters van Ajax is hij uitgeroepen tot Speler van het Jaar.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!