'Dortmund herinvesteert Bellingham-miljoenen en richt pijlen op 'Holland-Rakete''

'Dortmund herinvesteert Bellingham-miljoenen en richt pijlen op 'Holland-Rakete''

08-06-2023 15:13 Laatste update: 16:27
44

Crysencio Summerville staat op de radar van Borussia Dortmund. Die Schwarzgelben zijn na het vertrek van Jude Bellingham naar Real Madrid van plan om de selectie flink te versterken.

Real betaalt in ieder geval 103 miljoen euro voor Bellingham. Dat bedrag kan via bonussen nog verder oplopen. Dortmund heeft een shortlist met spelers opgesteld die naar het Ruhrgebied moeten komen. Ajax-middenvelder Edson Álvarez, die naar verluidt al rond is met Dortmund, is er daar een van. Ilkay Gündogan (Manchester City), Iván Fresnada (Real Valladolid) en Matija Popovic (Partizan Belgrado) worden ook genoemd door BILD.

Net als Summerville, die wordt omschreven als 'Holland-Rakete', vrij vertaald: Nederlandse raket. De 21-jarige aanvaller degradeerde met Leeds United en lijkt The Whites deze zomer te gaan verlaten. Summerville ligt nog tot de zomer van 2026 vast bij Leeds en zijn marktwaarde wordt getaxeerd op twaalf miljoen euro. Hans-Joachim Watzke, Dortmund-CEO, maakte afgelopen weekend bekend dat de club zestig tot 65 procent van de inkomende transfersommen gaat investeren in versterkingen.

Summerville speelde het afgelopen Premier League-seizoen 28 wedstrijden. Daarin was hij goed voor vier doelpunten twee assists. Hij maakte onder meer winnende goals tegen Liverpool en AFC Bournemouth.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!