Xavi licht Messi-besluit verder toe: 'Zeker niet makkelijk om Messi te zijn'

Xavi licht Messi-besluit verder toe: 'Hij had het niet naar zijn zin bij PSG'

8 juni om 15:50

FC Barcelona-trainer Xavi Hernández heeft begrip voor de keuze van Lionel Messi om niet terug te keren in Catalonië. Volgens de 35-jarige Argentijn, die naar Inter Miami CF verkast, was een rentree naar Barcelona 'onmogelijk'.

Barcelona hoopte Messi, die transfervrij vertrok bij Paris Saint-Germain, weer te verwelkomen, maar de aanvaller kiest voor Inter Miami. "De afgelopen twee jaar had hij het niet naar zijn zin bij Paris Saint-Germain. Hij wilde dit soort druk niet meer. Hij is de beste speler ooit. Maar dit is zijn persoonlijke beslissing die we moeten respecteren", zegt Xavi tegen Spaanse media.

Xavi sprak veelvuldig met Messi over een eventuele terugkeer bij Barça. De Spaanse oefenmeester merkte de afgelopen dagen dat de sterspeler anders tegen een terugkeer aankeek. "We waren allemaal enthousiast door de gesprekken. Eerst hij, toen ik en toen de club. Maar vaak wil je iets en lukt het toch niet omdat de omstandigheden er niet naar zijn", stelt Xavi. "Misschien was het plaatje bij hem niet zo duidelijk."

"Maar vaak kunnen we niet bedenken hoe het is om in iemand anders zijn schoenen te staan. Het is ook zeker niet makkelijk om Messi te zijn. Hij moet zich altijd perfect gedragen, hij moet perfect zijn op het veld en moet altijd de beste zijn."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!