'UEFA stelt onderzoek in naar Spaanse club die na 16 jaar Europees voetbal haalde'

'UEFA stelt onderzoek in naar Spaanse club die na 16 jaar Europees voetbal haalde'

08-06-2023 20:44
46

De UEFA gaat een disciplinair onderzoek instellen naar een matchfixingzaak bij Osasuna zo’n veertien jaar geleden. Dat meldt de club in een officieel statement. Het frappante is dat de individuën hier toentertijd al voor zijn gestraft en Osasuna is vrijgesproken.

Volgens Osasuna is er over het incident al een rechtszaak geweest en zijn de personen die verantwoordelijk waren hier dus voor gestraft. De UEFA is het hier niet mee eens en wil de zaak heropenen. De Spaanse ploeg kan daardoor Europees voetbal mislopen als ze schuldig worden bevonden. Om wat voor incident het precies gaat maakt Osasuna niet bekend, maar ze geven wel aan medewerking te verlenen aan alle juridische activiteiten.

Osasuna kende afgelopen seizoen een droomjaar in de Spaanse competitie. De ploeg uit Pamplona staat normaal ergens in de onderste regionen van LaLiga, maar dit seizoen eindigde de club op een zevende plaats. Hierdoor mogen ze deelnemen aan de voorrondes van de Conference League. Europees voetbal werd in Osasuna in de laatste zestien jaar niet meer gehaald. Ook wist de ploeg als kers op de taart de finale van de Copa Del Rey te bereiken.