'Feyenoord en FC Utrecht bereiken akkoord over transfer van één miljoen euro'

'Feyenoord en FC Utrecht bereiken akkoord over transfer van één miljoen euro'

09-06-2023 08:04
125

Feyenoord gaat definitief afscheid nemen van Marouan Azarkan. De Nederlandse kampioen heeft met FC Utrecht een akkoord bereikt over de transfer van de 21-jarige buitenspeler, meldt 1908.nl.

Volgens het fanmedium is het bod van de Domstedelingen deze week geaccepteerd. Azarkan stond al langer op het verlanglijstje in de Galgenwaard, waar deze zomer de nodige mutaties plaats te lijken vinden. De aanvaller sprak eerder ook met FC Twente, maar zijn keuze is nu gevallen op FC Utrecht. Ook Toulouse en Udinese vissen achter het net. Hij tekent op korte termijn een contract voor vier seizoenen.

Wedden

Meer odds

Azarkan maakte dit seizoen indruk op huurbasis bij stadgenoot Excelsior. In 29 wedstrijden scoorde hij vier keer en gaf hij negen assists. Een nieuwe kans bij Feyenoord zit er desondanks niet in. Daardoor stuurde de speler zelf ook aan op een transfer na uitleenbeurten aan NAC Breda en Excelsior. Hij levert Feyenoord nu zo'n één miljoen euro op.

Naast Azarkan is er met Ole Romeny en Mats Seuntjens meer aanvallende versterking op komst voor FC Utrecht. Eredivisie-topscorer Tasos Douvikas en Amerikaans international Taylor Booth zouden echter kunnen vertrekken, terwijl Sander van de Streek en Bas Dost uit hun contract lopen.