VI en ED: PSV bereidt bod op Pepi voor in 'complex miljoenenspel'

VI en ED: PSV bereidt concreet bod op Pepi voor in 'complex miljoenenspel'

9 juni 2023 om 10:41
Laatste update: 12 juni 2023 om 10:59

PSV gaat serieus werk maken van de komst van Ricardo Pepi, melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad. Augsburg kan spoedig een concreet Eindhovens bod verwachten.

Pepi ziet een transfer naar PSV wel zitten, maar de clubs moeten nog tot een akkoord komen. Naar verluidt wil Augsburg elf miljoen euro voor de Amerikaanse spits, die het afgelopen seizoen werd uitgeleend aan FC Groningen. Dat is de Eindhovenaren voorlopig te gortig. Feyenoord toont ook nog sluimerende interesse in Pepi, maar de Rotterdammers vinden hem te duur.

Het ED spreekt van een 'complex spel van belangen'. Pepi zou zelf snel naar Eindhoven willen om de persoonlijke zaken af te ronden. Peter Bosz, die spoedig gepresenteerd wordt door PSV als nieuwe trainer, begint op 3 juli met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. 'Augsburg wil zoveel mogelijk geld voor hem ontvangen, Feyenoord loert ondertussen nog mee en Pepi zet met zijn management druk op de Duitse club om voor zo min mogelijk geld weg te kunnen', klinkt het.

Augsburg zit hoog in de boom, omdat Pepi voor zeventien miljoen euro werd losgeweekt bij FC Dallas. De Duitsers willen een aanzienlijk deel van die investering terugzien. Bij PSV moet Pepi gaan concurreren met Luuk de Jong. Bosz zou gecharmeerd zijn van de Amerikaan, terwijl technisch directeur Earnest Stewart de spits kent door zijn verleden bij de Amerikaanse bond.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!