Cerny maakt buiging voor Sparta-uitblinker: 'Dat vind ik oprecht'

Cerny onder de indruk van Sparta-uitblinker: 'Een fantastische speler'

9 juni om 12:55

Vaclav Cerny is de laatste maanden de grote man bij FC Twente, maar hij ziet dat opponent Sparta ook een heuse smaakmaker in huis heeft. De Tsjech is onder de indruk van Koki Saito, die donderdag weer een hoofdrol opeiste Het Kasteel (1-1).

Cerny en Saito kwamen elkaar meerdere keren tegen op het veld. "Het is een fantastische speler. Dat vind ik oprecht", zegt de Twente-aanvaller tegen Voetbal International. "Hij doet het gewoon heel goed. Hij is heel gevaarlijk, goed aan de bal. Echt een heel fijne speler."

Cerny liet zich nog wel in de luren leggen door Saito, die een strafschop verdiende. Vito van Crooij schoot vanaf elf meter raak. "Ik had het eigenlijk verpest. Ik kom nooit in zo'n positie. Ik moet hem voor mij houden, maar ik kan dit gewoon niet. Dat zeg ik heel eerlijk. Ik wilde Josh (Brenet, red.) helpen omdat hij uit positie was. Dan krijg je dit. Zonde", stelt de rechtsbuiten. "Maar ik vind dat we daarna echt fantastisch hebben gespeeld."

Via Ramiz Zerrouki sleepte Twente op de valreep een gelijkspel uit het vuur. Cerny hoopt zondag met een Europees ticket afscheid te nemen van De Grolsch Veste, aangezien hij hard op weg is naar VfL Wolfsburg. Sparta maakte bekend dat Koki Saito nog wel een jaar blijft. Hij wordt gehuurd van de City Football Group.