'Inkomsten Messi bekend: Argentijn gaat meer dan honderd miljoen verdienen'

'Inkomsten Messi bekend: Argentijn gaat meer dan honderd miljoen verdienen'

9 juni om 13:38
Laatste update: 9 juni om 14:31

Het salaris van Lionel Messi bij Inter Miami FC is uitgelekt. Volgens Sky Sports toucheert de Argentijnse ster zo'n vijftig miljoen euro per jaar in de Verenigde Staten. Door sponsordeals verdient hij uiteindelijk echter meer dan het dubbele.

De MLS-club nam Messi transfervrij over van Paris Saint-Germain, waar hij naar verluidt zo'n 35 miljoen euro per seizoen kreeg. Daarmee gaat de zevenvoudig Ballon d'Or-winnaar er financieel aanzienlijk op vooruit. In Saudi-Arabië had hij echter nog véél meer kunnen verdienen. Al Hilal wilde naar verluidt tweehonderd miljoen euro per seizoen betalen.

Overigens hoeft Inter Miami, dat een jaaromzet heeft van vijftig miljoen, het riante salaris van Messi niet alleen op te hoesten. Multinationals Adidas en Apple tasten diep in de buidel om de komst van de 35-jarige aanvaller mogelijk te maken. Daarvoor sluiten zij ook nog afzonderlijke deals met hem. Door de sponsoren ligt het eigenlijke inkomen van Messi vele malen hoger dan het salaris dat hij bij zijn club verdient.

Volgens de Miami Herald is er al met al sprake van een behoorlijk gecompliceerde deal. Zo zou Messi ook aandelen krijgen in Inter Miami. Het moet hem in totaal tussen de 115 en 140 miljoen euro per jaar opleveren in Amerika.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!