'ADO Den Haag denkt aan trainer die opzien baarde na afzegging van Buijs'

'ADO Den Haag denkt aan trainer die opzien baarde na afzegging van Buijs'

09-06-2023 16:53
35

Danny Buijs is vrijdag aangesteld als hoofdtrainer van Fortuna Sittard, maar de oefenmeester kon ook terugkeren op het oude nest. ADO Den Haag wilde hem namelijk ook aantrekken, weet het Algemeen Dagblad.

Na het vertrek van Dick Advocaat zoekt ADO naar een nieuwe coach, terwijl Buijs al maanden clubloos was. In oktober van vorig jaar werd hij namelijk op straat gezet bij KV Mechelen. ADO wilde Buijs, die als speler al een jaartje actief was in Den Haag, graag aanstellen. De oefenmeester gaf meerdere keren aan open te staan voor een dienstverband bij de Keuken Kampioen Divisie-club, maar hij koos uiteindelijk voor Fortuna.

Daardoor blijft ADO op zoek naar een nieuwe coach. De namen van Fred Grim en Giovanni Franken vallen nu bij de club. In het seizoen 2021/22 stond laatstgenoemde nog als interim-trainer voor de groep in Den Haag. Franken verloor de finale van de play-offs toen op bizarre wijze van Excelsior en baarde opzien met zijn gedrag langs de lijn. Op dit moment is Franken trainer van het Onder 21-elftal van ADO.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!