Mooi compliment van Haaland: 'Van Dijk mijn lastigste tegenstander'

Haaland ziet Van Dijk als lastigste tegenstander: 'Hij is zó goed'

10 juni om 12:55

Erling Haaland is vol lof over de kwaliteiten van Virgil van Dijk. Volgens de superspits van Manchester City was de Nederlandse verdediger van Liverpool zijn moeilijkste tegenstander dit seizoen.

Haaland breekt tijdens zijn debuutseizoen bij The Citizens het ene na het andere record. Zo scoorde hij liefst 36 keer in de Premier League en twaalf keer in de Champions League. In zijn drie optredens tegen Liverpool verloor hij echter twee keer en was hij slechts één keer trefzeker. En toen was Van Dijk bovendien afwezig.

"Mijn lastigste tegenstander? Ik weet nog dat we het moeilijk hadden op Anfield. Van Dijk, ik zeg het altijd, ik vind dat hij zó goed is. Ik heb het voordeel dat ik elke dag op de training tegenover Ruben Dias, Manuel Akanji en Nathan Aké sta, dat is niet makkelijk. Maar ik ben onder de indruk van Van Dijk. Hij is slim, snel en ook in de lucht is hij ongelooflijk", vertelt Haaland aan BT Sport.

De 22-jarige Noor speelt zaterdagavond de Champions League-finale met Manchester City, dat het in Istanbul opneemt tegen Internazionale.