Koeman over CL-finale: 'Waarschijnlijk verwacht iedereen dat City wint'

Koeman over CL-finale: 'Waarschijnlijk verwacht iedereen dat City wint'

10-06-2023 16:56
26

Het maakt voor Ronald Koeman niet uit wie de Champions League wint. Zaterdagavond nemen Manchester City en Internazionale het tegen elkaar op in de finale van het miljardenbal. De bondscoach hoopt echter wel dat zijn internationals fit blijven. 

Nathan Aké van Manchester City staat tegenover Denzel Dumfries en Stefan de Vrij van Internazionale. "Ik gun het iedereen en heb geen voorkeur, al is de trainer van Manchester City (Pep Guardiola, red.) een goede vriend", aldus Koeman op de persconferentie op de persconferentie van zaterdag voorafgaand aan het Nations League-duel met Kroatië.

De oefenmeester vervolgt: "Waarschijnlijk verwacht iedereen dat City wint, maar laten we hopen dat de beste wint. Het is voor deze drie spelers (De Vrij, Dumfries en Aké, red.) een geweldige belevenis. We gaan ervoor zitten. Het is normaal gesproken altijd genieten als City erbij is."

Van het trio zijn alleen Dumfries en Aké geselecteerd voor Oranje. "Hopelijk komen ze fit terug", zei Koeman. Volgens de bondscoach is het algehele niveau van het Nederlands elftal gestegen ten opzichte van de interlandperiode in maart. "Ik had het idee dat het anders was dan in maart. Ik heb de overtuiging dat iedereen het ondermaats vond. Het moet beter en kan ook beter."