Aké reageert op winnen CL-titel

Aké glundert na Champions League-eindzege met City: 'Dit voelt onwerkelijk'

10 juni om 23:41
Laatste update: 10 juni om 23:51

Nathan Aké kan haast niet geloven dat hij met Manchester City de Champions League in de wacht heeft gesleept. De Engelsen waren uiteindelijk met 1-0 te sterk voor Internazionale, maar makkelijk ging het zeker niet, merkte ook de Nederlander. 

"Dit voelt onwerkelijk om eerlijk te zijn", aldus Aké na afloop. "Twee jaar geleden lukte het niet, maar we hebben het gedaan." De Nederlander speelde de volledige negentig minuten, waarin City moeite had om de Inter-defensie aan het wankelen te brengen met vlot en goed voetbal. 

"Dat heeft met een aantal factoren te maken", vervolgt Aké. "Inter is een moeilijke ploeg om tegen te spelen. Ze zijn fysiek ook heel sterk. We waren daarnaast niet goed genoeg aan de bal. We hebben wel wat kansen gecreëerd , maar niet genoeg. In de tweede helft kregen zij een hoop kansen. Rúben (Dias, red.), John Stones, ze waren geweldig." 

Al met al overheerst de euforie bij Aké, die met City nu de treble in de wacht heeft gesleept. "Het is een perfect seizoen, ja. Dat was het al, maar dit is de prijs die iedereen wilde. De club, de fans, de spelers. We gaan er nu van genieten met familie, absoluut."