Man City laat Feyenoord juichen: Rotterdammers bij CL-loting in pot 1

Man City laat Feyenoord juichen: Rotterdammers bij CL-loting in pot 1

10 juni om 23:11
Laatste update: 12 juni om 11:20

Feyenoord kan de polonaise lopen. Door de overwinning van Manchester City op Internazionale (1-0) in de finale van de Champions League, zitten de Rotterdammers bij de loting voor de groepsfase van de Champions League in pot 1.

Feyenoord kroonde zich halverwege mei tot landskampioen van Nederland en gaat volgend seizoen de Champions League in. In principe zou Feyenoord in pot 3 zitten bij de loting, maar door de hulp van City ontloopt de Stadionclub de nodige topploegen. In pot 1 zitten de winnaar van de Champions League, de winnaar van de Europa League en de kampioenen van de landen uit de top zes van de coëfficiëntenranglijst voor dit seizoen.

Op dat moment stond Nederland nog op plek zeven, waardoor de kampioen van de Eredivisie buiten pot 1 zou vallen. Omdat City behalve landskampioen ook de Champions League heeft gewonnen, schuift het opengevallen ticket voor pot 1 door naar Feyenoord.

Behalve City ontloopt Feyenoord ook Sevilla, FC Barcelona, Bayern München, Paris Saint-Germain, Benfica en SSC Napoli. Toch kan Feyenoord nog een loodzware loting wachten. Ploegen als Real Madrid, Manchester United, Arsenal en Atlético Madrid zitten in pot 2. 

Pot 1:
Manchester City
Sevilla
FC Barcelona
Bayern München
SSC Napoli
Paris Saint-Germain
Benfica
Feyenoord