Maduro reageert op Ajax-nieuws: 'Word beetje overvallen, hoor dit voor het eerst'

Maduro reageert op Ajax-nieuws: 'Word beetje overvallen, hoor dit voor het eerst'

11 juni om 21:07
Laatste update: 11 juni om 22:58

Hedwegis Maduro is overvallen door het nieuws dat Ajax interesse in hem heeft. In Amsterdam is hij in beeld om de rechterhand van Maurice Steijn te worden, maar zelf wist de assistent-trainer daar nog niks vanaf. Maduro zegt dat Ajax 'een uitzondering' is voor hem, maar benadrukt ook dat hij nog lerende is.

In de slotfase van de finale van de play-offs, waar Maduro op de bank zat, kwam naar buiten dat Steijn op pole position ligt om de nieuwe trainer van Ajax te worden. Maduro moet hem dus gaan assisteren. De oud-middenvelder wordt daar tijdens het promotiefeest van Almere City mee geconfronteerd. "Ik heb hier nog een jaar contract", begint Maduro tegenover ESPN.

"Als ik kijk naar clubs, heb ik altijd tegen Almere gezegd: er zijn altijd uitzonderingen. Of Ajax dat is? Ja, precies. Maar ook Valencia, bijvoorbeeld. Ik heb het hier ook enorm naar mijn zin bij Almere en leer enorm veel. Je moet dus echt bij de mensen zijn die erover gaan", vervolgt Maduro, die daarna de vraag krijgt of hij zelf al wat hoorde van Ajax. "Ik hoor altijd wat van Ajax. Ik heb tegen mijn manager gezegd: alles wat komt wil ik na de play-offs met Almere pas horen."

Vervolgens onthult de assistent-coach dat hij niet op de hoogte was van de Ajax-interesse. "Ik hoor dit nu ook in één keer, voor het eerst. Ik word een beetje overvallen. Als dit echt waar is, dan is dit zeker een compliment. Maar ik wil even benadrukken dat ik ook lerende ben. Volgend seizoen wil ik mijn papieren halen, om zelf hoofdcoach te worden."