'PSV-vertrouwen neemt toe, maar volop Engelse belangstelling voor Simons'

'Hoop van PSV groeit door Bosz: Eindhovenaren willen team om Simons bouwen'

12 juni om 08:04

PSV hoopt dat de kans iets groter is dat Xavi Simons blijft nu Peter Bosz de nieuwe trainer wordt. Met een terugkeer naar Paris Saint-Germain lijkt de twintigjarige aanvallende middenvelder in ieder geval niet bezig. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

PSV is hoopvol dat Simons oog heeft voor zijn persoonlijke ontwikkeling. Zeker omdat Bosz bekendstaat als een trainer die spelers individueel beter kan maken. De Oranje-international was dit seizoen een revelatie in het Philips Stadion, waar ze dan ook een nieuw team om hem heen willen bouwen. Het laatste woord is echter aan Simons en de interesse liegt er niet om. Arsenal zit op het vinkentouw, maar volgens het ED tonen meerdere Premier League-clubs 'serieus belangstelling'.

Een terugkeer naar PSG lijkt daarentegen niet direct in de maak. Door een transferclausule kan hij naar verluidt voor twaalf miljoen euro terugkeren naar de Franse kampioen. Simons ligt nog tot medio 2027 vast bij PSV. Toch zal een topaanbieding moeilijk te weigeren zijn voor de Eindhovenaren als de spelmaker zelf weg wil. Hij hield de kaken afgelopen weekend nog stijf op elkaar.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!