Bondscoach bevestigt: Feyenoord-target kiest voor avontuur bij Club Brugge

Bevestiging van de bondscoach: Feyenoord verliest transfertarget aan Club Brugge

13 juni om 09:27
Laatste update: 13 juni om 09:36

Niet Feyenoord, maar Club Brugge staat op het punt om Hugo Vetlesen aan te trekken. Een officiële bevestiging over de komst van de 23-jarige middenvelder is er nog niet. De bondscoach van Noorwegen heeft echter al aangegeven dat Vetlesen kiest voor een verblijf bij de Belgen en op dit moment daar is om de transfer af te ronden.

In de Noorse pers klinkt het dat Vetlesen deze week naar België is afgereisd om zijn medische keuring af te leggen. Bij TV2 onthult de Noorse bondscoach Stale Solbakken ook dat Vetlesen op het punt staat om naar een andere club te verhuizen. Daarin laat hij heel flink doorschemeren dat niet Feyenoord, maar Club Brugge de nieuwe bestemming wordt.

"Hij komt bij een trainer terecht die hem goed kent", doelt Solbakken op zijn landgenoot Ronny Deila. Hij wordt vanaf 1 juli de nieuwe trainer van Club Brugge in België, het land waar Vetlesen geboren werd. "Ik heb met hem al wat gesproken over Hugo. Hopelijk blijft hij langer aan het roer in Brugge dan zijn voorgangers. Dat is al goed voor Hugo. Ze geven best veel geld aan hem uit, dus ze hebben wellicht een plan met hem."

Naar verluidt betaalt Club Brugge zo'n acht miljoen euro voor Vetlesen, die dit seizoen bij zijn club Bodo/Glimt nog goed was voor zes doelpunten en vijf assists in 27 wedstrijden. Eerder werd bekend dat Feyenoord een mondeling akkoord zou hebben met Vetlesen, maar Club Brugge zou 1,5 miljoen euro meer geboden te hebben.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!