'Saudi-Arabië heeft weer beet in Europa: hereniging met Benzema bij Al-Ittihad'

'Saudi-Arabië heeft weer beet in Europa: hereniging met Benzema bij Al-Ittihad'

13 juni om 12:22

De transfer van N'Golo Kanté naar Al-Ittihad is afgerond, meldt transferexpert Fabrizio Romano. De 32-jarige Fransman gaat Chelsea, waar hij uit zijn contract loopt, na zeven seizoenen verlaten.

Kanté maakt transfervrij de overstap naar Al-Ittihad, de landskampioen van Saudi-Arabië. Naar verluidt gaat de controleur honderd miljoen euro per jaar opstrijken en tekent hij een contract voor twee seizoenen, met een optie voor een derde seizoen. Kanté heeft het eerste deel van de medische keuring succesvol doorstaan, waardoor Romano zijn befaamde 'here we go' loslaat.

Bij Al-Ittihad komt Kanté Karim Benzema tegen. De twee stonden zeven keer samen op het veld tijdens een interland van de Franse nationale ploeg. Na zeven jaar komt er een einde aan het tijdperk van Kanté bij Chelsea. Na het kampioenschap met Leicester City in 2016 maakte de bescheiden middenvelder de overstap naar Stamford Bridge.

Met Chelsea won Kanté de Champions League, de Premier League, de Europa League, FA Cup en Europese Supercup. In totaal speelde hij 269 officiële wedstrijden voor The Blues

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!