'Hancko nadrukkelijk in beeld bij Napoli, Feyenoord verlangt 23 miljoen'

'Hancko nadrukkelijk in beeld bij Napoli, Feyenoord verlangt 23 miljoen'

13 juni om 14:23

Dávid Hancko is nadrukkelijk in beeld bij SSC Napoli. De landskampioen van Italie houdt serieus rekening met een vertrek van centrale verdediger Kim Min-jae. De Feyenoord-verdediger geldt als een belangrijke kandidaat om de Zuid-Koreaan op te volgen.

Kim is hard op weg naar Manchester United, waar Harry Maguire hoogstwaarschijnlijk gaat vertrekken. Napoli zit intussen niet stil en is op zoek naar een vervanger. I Partenopei ziet in Hancko een belangrijke kandidaat, meldt de Napolitaanse krant Il Mattino. Het medium weet dat Napoli achttien miljoen euro op tafel wil leggen. Feyenoord zou 23 miljoen euro verlangen voor de Slowaak.

Hancko tekende vorig jaar zomer een contract tot 2026 bij Feyenoord. Toen kwam hij voor zes miljoen euro over van Sparta Praag. Hancko stond in zijn loopbaan al eens eerder onder contract in Italië. Hij stond van 2018 tot 2021 onder contract bij Fiorentina, maar hij speelde slecht vijf duels voor de club. Sparta Praag nam hem na een eerdere succesvolle huurperiode, daarna definitief over.

Dit jaar was Hancko een belangrijke schakel in het kampioenschap van Feyenoord. In totaal speelde hij 45 duels voor de Rotterdammers, waarin hij vier keer tot scoren kwam.