'Groot nieuws uit Parijs: Mbappé wil deze zomer naar Real Madrid'

'Groot nieuws uit Parijs: Mbappé wil deze zomer naar Real Madrid'

13 juni om 13:58
Laatste update: 13 juni om 14:07

Het volgende hoofdstuk in de soap omtrent Kylian Mbappé: De 24-jarige buitenspeler wil koste wat kost deze zomer naar Real Madrid, meldt Le Parisien. De Fransman wil na het vertrek van Karim Benzema de absolute leider van De Koninklijke worden.

De ontwikkelingen volgen zich in rap tempo op. Maandag werd duidelijk dat Mbappé in een formele brief aan Paris Saint-Germain heeft laten weten dat hij de optie in zijn contract onder geen enkele voorwaarde gaat lichten. Dat betekent dat de Fransman medio 2024 transfervrij is. Eerder op de dinsdag bevestigde Mbappé dat hij de brief heeft gestuurd, maar benadrukte hij dat PSG al sinds 15 juli 2022 op de hoogte is van zijn wens om uiterlijk in de zomer van 2024 te vertrekken.

Voor PSG is het duidelijk: Mbappé verlengt, óf vertrekt deze zomer om een transfervrij vertrek te voorkomen. Nu wordt duidelijk dat de sterspeler zelf ook aanstuurt op een vertrek. Het is geen geheim dat Mbappé sinds klein groot fan is van Real, terwijl de Madrilenen in eerdere transferperiodes al hebben geprobeerd hem in te lijven.

Le Parisien stelt dat Real 'nog nooit zo dicht bij' de handtekening van Mbappé is geweest. In Franse media circuleert dat PSG een bedrag tussen de 180 en tweehonderd miljoen euro wil ontvangen. In Madrid wil Mbappé de grote ster worden. Door het vertrek van Benzema naar Al-Ittihad komt er een 'vedettevacature' vrij.

Mocht Real erin slagen Mbappé deze zomer los te weken bij PSG, draait De Koninklijke een ongekende transferzomer. Borussia Dortmund-talent Jude Bellingham heeft al getekend in Madrid.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!