Mbappé treedt naar buiten en bevestigt nieuws: 'Ze weten het sinds 15 juli 2022'

Mbappé treedt naar buiten en bevestigt nieuws: 'Ze weten het sinds 15 juli 2022'

13 juni om 13:45

Kylian Mbappé heeft van zich laten horen. Er is veel te doen om de 24-jarige Fransman, die bij Paris Saint-Germain kenbaar heeft gemaakt de optie in zijn contract niet te lichten.

Mbappé ligt tot de zomer van 2024 vast in Parijs, al is er een optie in de verbintenis opgenomen om het contract met één seizoen te verlengen. Maandag kwam naar buiten dat Mbappé deze optie onder geen enkele voorwaarde gaat lichten. Dinsdag komt de hoofdrolspeler met opheldering. "De clubleiding weet al sinds 15 juli 2022 van mijn besluit om niet te verlengen na 2024", zegt hij tegen het Franse persbureau AFP.

Via een formele brief maakte Mbappé PSG maandag duidelijk dat er geen verandering in gaat komen. "De brief die ik gestuurd heb was alleen bedoeld om te bevestigen wat ik ze al verteld heb." Mbappé ontkent dat er ooit gesprekken zijn geweest over een contractverlenging.

PSG wil de sterspeler koste wat kost niet transfervrij laten vertrekken. Voor de Parijzenaren is het duidelijk: Mbappé verlengt alsnog, of vertrekt deze zomer. Real Madrid wordt genoemd als belangrijkste kandidaat om de Fransman in te lijven. Ook Chelsea zou geïnteresseerd zijn.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!