'Man die Van Bommel aanviel krijgt geen contract, maar vier jaar celstraf'

'Man die Van Bommel aanviel krijgt geen contract, maar vier jaar celstraf'

13 juni om 14:40

Jamaleh Haban M. heeft vier jaar cel gekregen van de Antwerpse rechtbank, vertelt Het Laatste Nieuws. De man probeerde in oktober 2022 Mark van Bommel aan te vallen in Antwerpen. Volgens het Belgische OM zou hij dit hebben gedaan om een contract bij Royal Antwerp af te dwingen.

Hij was gewapend met een pistool, maar Van Bommel kon ontsnappen in zijn auto. M. had eerder al geprobeerd contracten af te dwingen bij Zulte Waregem en KAA Gent. Naast zijn celstraf van vier jaar moet hij ook een schadevergoeding van 5.000 euro betalen aan de trainer van Royal Antwerp. 

De feiten waren inmiddels bewezen, maar advocaat Cédric Monheim pleitte nog dat M. minderjarig was op het moment van de feiten. Uit medische onderzoeken blijkt echter dat M. ongeveer 25 jaar oud moet zijn. De zaak kan dus niet behandeld worden door een jeugdrechter en de beklaagde wordt als volwassene berecht. De aanvaller zelf zweeg over zijn leeftijd.

Van Bommel kreeg in oktober 2022 de schrik van zijn leven door de aanval. Maanden later pakte hij met Royal Antwerp alsnog de titel op een bloedstollende laatste speeldag.