FC Groningen heeft transfernieuws en verrast: 'Heel mooie stap omhoog'

FC Groningen verrast met transfervrije move: 'Heel mooie stap omhoog'

13 juni om 16:11
Laatste update: 13 juni om 16:42

FC Groningen heeft een verrassende transfer afgerond. De Trots van het Noorden pikt Hidde Jurjus op bij De Graafschap. De 29-jarige goalie komt transfervrij over uit Doetinchem.

In De Euroborg tekent Jurjus een contract voor twee jaar, met de optie voor nog een seizoen. De goalie moet bij Groningen de concurrentiestrijd aangaan met Michael Verrips, die komend seizoen opnieuw wordt gehuurd van Fortuna Sittard.

Tegenover de clubkanalen vertelt Jurjus over zijn verrassende move. "Ik heb twee mooie seizoenen achter de rug bij De Graafschap – alles gespeeld daar – en na gesprekken met FC Groningen zie ik dit als een hele mooie stap omhoog. De club komt vanuit een heel moeilijke positie, maar het verhaal dat aan mij is voorgelegd; daarin geloof ik en daar wil ik heel graag bij horen. Ik ben echt wel een teamspeler, dus ik focus mij eerst altijd op het teamdoel en dat is denk ik heel simpel komend seizoen: zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie."

Jurjus doorliep de gehele jeugdopleiding van De Graafschap, waar hij op jonge leeftijd al doorbrak. PSV ging daarna met de sluitpost aan de haal, maar in Eindhoven wist de voormalig jeugdinternational nooit door te breken. Uiteindelijk keerde Jurjus twee jaar geleden terug bij De Graafschap. Nu kiest hij dus voor een move naar Groningen. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!