'Groningen slaat enorm grote slag: Nederlandse revelatie komt over uit Schotland'

'Groningen slaat enorm grote slag: Nederlandse revelatie komt over uit Schotland'

13 juni om 16:26
Laatste update: 13 juni om 16:42

FC Groningen gaat definitief aan de haal met Kevin van Veen, zo meldt RTV Noord. De 32-jarige spits, die afgelopen seizoen veel indruk maakte in Schotland, gaat een meerjarig contract ondertekenen in De Euroborg.

In totaal maakte Van Veen maar liefst 25 goals in Schotland afgelopen seizoen. Daarmee eindigde hij als tweede op de topscorerslijst, terwijl zijn club Motherwell FC in de grijze middenmoot eindigde. De aanvaller met cultstatus is inmiddels uitgegroeid tot een grote meneer in Schotland. Toch gaat Van Veen zijn club Motherwell FC inruilen voor Groningen, dat daarmee een erg grote slag slaat.

Van Veen ligt nog één jaar vast bij Motherwell, waardoor Groningen een transfersom gaat betalen voor de 32-jarige Eindhovenaar. Van Veen heeft zijn jawoord al gegeven aan de Eredivisie-degradant en gaat een meerjarig contract tekenen in De Euroborg.

In de winter kreeg Van Veen nog een erg mooie aanbieding uit China, maar hij besloot daar niet op in te gaan. Met zijn komst weet FC Groningen het vertrek van Ricardo Pepi goed op te vangen. De Amerikaan keert na zijn verhuurperiode terug naar FC Augsburg, al hebben PSV en Feyenoord een oogje op hem.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!