Messi spreekt zich uit over toekomst bij Argentinië: 'In principe mijn laatste'

Messi laat nogmaals hoop van Argentijnse voetbalfans varen: 'Dat was mijn laatste'

13 juni 2023 om 19:37
Laatste update: 13 juni 2023 om 20:48

Lionel Messi heeft aangegeven dat het gewonnen WK in Qatar zijn laatste eindtoernooi met Argentinië was. De aanvaller gaat nog wel door met zijn carrière bij Inter Miami, maar het WK in de Verenigde Staten, Mexico en Canada zit er waarschijnlijk niet meer in.

"Qatar was mijn laatste WK", luidt de conclusie van Messi tegenover het Chinese Titan Sports. Messi kreeg de vraag of hij op het volgende WK nog aanwezig is al vaker, maar nu trapte hij toch eventjes op de rem. "Ik denk het echt niet. We gaan wel zien hoe het loopt, maar in principe ga ik niet naar het volgende WK."

In de afgelopen WK-finale liet Messi wel zien dat hij nog meekan met het niveau op dat toernooi. Hij scoorde twee keer in de gewonnen eindstrijd tegen Frankrijk. Zijn teamgenoten en coach Lionel Scaloni hoopten hem dan ook over te halen om hun titel mee te verdedigen, maar die pogingen lijken tevergeefs. Messi gaat zich vooral focussen op zijn nieuwe club Inter Miami.

Ook over de Ballon D'Or had de Argentijn nog het een en ander te zeggen. Hij hoeft de prijs niet meer te winnen. "Dat is nu niet meer belangrijk voor mij."