Koeman gaat in op einde tijdperk bij Oranje: 'Kan na de zomer anders zijn'

Koeman gaat in op mogelijke Blind-exit bij Oranje: 'Kan na de zomer anders zijn'

14 juni om 06:46

Ronald Koeman legt uit waarom Daley Blind bij de selectie van het Nederlands elftal zit voor de Final Four van de Nations League. De bondscoach vindt het, ondanks het geringe aantal speelminuten van de verdediger van Bayern München, niet raar dat hij Blind heeft opgeroepen.

Blind viel aanvankelijk buiten de boot, maar behoort na het wegvallen van Matthijs de Ligt toch bij de selectie voor de halve finale tegen Kroatië. "Ik vind dat hij ten alle tijden een speler is geweest die bij het Nederlands elftal hoorde. Het gebrek aan speelminuten was de reden dat hij buiten de 23-koppige selectie viel, maar hij heeft deze periode aangetoond superfit te zijn. Dan is hij een alternatief als er wat veranderd moet worden", zegt Koeman tegen de NOS.

De bondscoach krijgt de vraag of het 'gek' is dat Blind zich in Zeist mocht melden. "Dat mag jij vinden, maar ik niet", countert hij. "Ik kijk naar kwaliteit, inbreng en ervaring op posities. Hij is op meerdere posities inzetbaar. Na de zomer zou het anders kunnen zijn, mocht dat dan nog zo zijn."

Oranje komt woensdagavond in actie tegen Kroatië. De winnaar speelt zondag in de finale van de Nations League tegen Italië of Spanje.