Gravenberch overweegt vertrek bij Bayern: 'Daar gaat mijn voorkeur naar uit...'

Gravenberch overweegt vertrek bij Bayern: 'Daar gaat mijn voorkeur naar uit...'

14 juni om 07:24

Ryan Gravenberch gaat na het EK met Jong Oranje met Bayern München-trainer Thomas Tuchel om tafel om te praten over zijn toekomst. De 21-jarige middenvelder wil niet nog een seizoen als zijn debuutseizoen in de Bundesliga meemaken.

Onder de inmiddels ontslagen Julian Nagelsmann bleef Gravenberch eens drie achtereenvolgende wedstrijden op de bank. "Ik dacht: Even serieus, wat is dít nou?", zegt hij tegen De Telegraaf. "Ik had toch wel verwacht dat ik meer kansen en minuten zou krijgen dan ik uiteindelijk heb gekregen. Ik had een heel goede voorbereiding gedraaid en vond dat ik dat wel had verdiend."

In maart nam Tuchel het stokje over. De situatie van Gravenberch veranderde. De middenvelder spreekt van een seizoen met 'mixed feelings'. Hij weet nog niet of Tuchel met hem verder wil. "Het kan zijn dat er plannen met mij zijn. Ik heb de trainer daar nog niet echt over gesproken, dat komt na het EK wel als ik terug ben uit Georgië en Roemenië. Dan gaan we kijken hoe het zit."

Gravenberch zal in dat gesprek duidelijk zijn. "Ik wil gewoon meer spelen, het allerliefst bij Bayern München. En anders bij een club waar ik honderd procent speel. Daar gaat mijn voorkeur naar uit. Want ik wil niet weer zo'n jaar hebben als ik nu heb gehad. Eén zo'n seizoen is goed, ik heb echt heel veel geleerd. Maar ik wil gewoon voetballen."