Koeman baalt van 'gemis' voor Oranje: 'Heeft het altijd goed gedaan onder mij'

Koeman baalt van 'gemis' voor Oranje: 'Heeft het altijd goed gedaan onder mij'

14 juni om 10:18
Laatste update: 14 juni om 10:21

Ronald Koeman verklapte dinsdag op de persconferentie dat Justin Bijlow gaat keepen tegen Kroatië, maar verder wil hij absoluut niets prijsgeven over zijn opstelling. De bondscoach vertelt ook over Nathan Aké, Matthijs de Ligt en Stefan de Vrij.

Aké kwam in de nacht van maandag op dinsdag pas binnen bij Oranje, nadat hij met Manchester City beslag legde op de Champions League-bokaal. "Ik vond dat hij de festiviteiten wel even mee kon en mocht vieren", zegt Koeman tegen de NOS. "Spanje deed dat niet, maar ik vind dat een menselijk trekje van deze bondscoach. En Nathan weet echt wel wat wel en niet kan als voorbereiding op de wedstrijd van woensdag."

Volgens Koeman is Aké, net als Champions League-finalist Denzel Dumfries, klaar om te spelen in de halve finale van de Nations League. Of dat ook gebeurt wil de bondscoach niet zeggen. "Dat zul je af moeten wachten." Koeman wil wel meer vertellen over het gemis van De Ligt, die met een kuitblessure naar huis is gegaan. "Ja, dat is wel een gemis. Hij heeft natuurlijk een fantastisch seizoen gehad bij Bayern en zou tegen Frankrijk ook spelen, wat door ziekte uiteindelijk niet gebeurde. Hij heeft het altijd goed gedaan onder mij als bondscoach, dus dat is jammer."

Daley Blind vervangt De Ligt nu in de Oranje-selectie. Koeman heeft niet overwogen om Stefan de Vrij naar Zeist toe te halen. "Nee, want ik heb Timber en Geertruida al als centrale verdedigers. Of Timber gaat spelen? Je mag het blijven vragen, maar het lijkt me logisch dat we dat eerst intern bespreken."