Boskamp verbaasd: 'Ik vind het rare uitspraken van Lang, dan ga je lopen zeiken'

Boskamp verbaasd: 'Ik vind het rare uitspraken, dan ga je lopen zeiken'

14 juni 2023 om 13:25

Jan Boskamp is verbaasd door de uitspraken van Noa Lang. De Club Brugge-aanvaller stelde dat een terugkeer naar Nederland een stap naar de Europese top kan bevorderen.

"Wat ik bij Club Brugge heb gedaan in drie seizoenen... Als ik dat bij Ajax of PSV had gedaan dan had ik nu bij een Europese topclub gezeten. België verkoopt blijkbaar niet zo", zei Lang in Kick 't Met van Ziggo Sport. Boskamp moet erom lachen. "Buitenspelers zijn onnavolgbaar, op en naast het veld", zegt hij tegen Het Nieuwsblad. "Dat je vanuit België niet naar een buitenlandse topclub kunt, is onzin. Je hebt niet alleen De Ketelaere, er zijn zoveel spelers die daarin slaagden: Courtois, De Bruyne, Lukaku… Ik vind het rare uitspraken van Lang, maar ik herken dat van mezelf vroeger: als je ergens weg wil, ga je lopen zeiken."

Boskamp denkt niet dat het een optie voor Lang is om terug te keren bij Feyenoord, waar de aanvaller een deel van zijn jeugdopleiding genoot. "Ik denk niet dat dat een optie is, nee. Ook om financiële redenen. De club krijgt plots waanzinnig veel inkomsten binnen, want Orkun Kökcü is voor 30 miljoen verkocht, er kwamen nieuwe sponsors en straks is er de Champions League. Maar ze hebben nog nooit meer dan acht miljoen betaald voor een speler, dat bedrag gaan ze niet ineens verdubbelen."