'Kluivert gaat Roma definitief verlaten en lijkt te verkassen naar Premier League'

'Kluivert gaat Roma definitief verlaten en is hard op weg naar Premier League'

14 juni om 14:02
Laatste update: 14 juni om 15:28

De kans is groot dat Justin Kluivert zijn carrière voortzet in de Premier League. Een transfer naar AFC Bournemouth bevindt zich in een vergevorderd stadium, meldt transfergoeroe Fabrizio Romano.

Kluivert maakte in 2018 de overstap van Ajax naar AS Roma, maar brak daar nooit door. Na drie verhuurperiodes bij RB Leipzig, OGC Nice en Valencia lijkt de 24-jarige aanvaller definitief te vertrekken. Bournemouth moet zijn nieuwe bestemming worden. Roma-director Tiago Pinto is deze week in Engeland om de deal te bespreken.

Het is onduidelijk wat de Italianen voor Kluivert, die nog tot de zomer van 2025 vastligt, verlangen. Roma nam de tweevoudig Oranje-international voor ruim zeventien miljoen euro over van Ajax. Zijn marktwaarde wordt vijf jaar later getaxeerd op veertien miljoen euro.

De periode van Kluivert in Rome is geen gelukkige geweest. In totaal speelde hij 68 officiële wedstrijden voor de Romeinen. Daarin kwam hij tot negen doelpunten en tien assists. Bij Kick 't Met was Kluivert onlangs duidelijk. "Ik zit nog steeds vast aan Roma, maar ik wil eigenlijk van ze af, man."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!