'Kimmich maakt spelers als Gravenberch steeds slechter bij Bayern München'

Matthäus haalt uit: 'Hij is de reden dat Gravenberch minder presteert'

14 juni 2023 om 14:38

Lothar Matthäus heeft stevig uitgehaald naar Joshua Kimmich. Volgens de voormalig speler van Bayern München is het spel van de middenvelder zelfs de reden waarom onder meer Ryan Gravenberch matig presteert bij de Duitse topclub. 

"De mensen naast hem zijn de laatste tijd steeds slechter: het maakt niet uit of het Goretzka, Sabitzer of Gravenberch is. Omdat ze onnodig werk voor Kimmich moeten doen", aldus Matthäus in gesprek met BILD.

Kimmich wil zich volgens Matthäus té geforceerd als leider van het elftal opwerpen. "Ik zie hem nog steeds als een absolute leider. Maar hij moet het wat rustiger aan doen. Af en toe legt hij het er te dik bovenop met zijn uitspraken en zijn gebaartjes. Dat gaat bij andere spelers op de zenuwen werken. Hij wil gewoon teveel op het veld, en brengt daarmee niet alleen zichzelf maar ook anderen in gevaar."

Het afgelopen seizoen scoorde Kimmich vijf keer voor Bayern München in de Bundesliga. Daarnaast was hij goed voor zes assists. De international van Duitsland wordt de laatste tijd regelmatig in verband gebracht met een transfer van FC Barcelona, waar hij Sergio Busquets op zou moeten gaan volgen.