Karlsson hoofdonderwerp in Zweedse rel: 'Kostte tijd om het te verteren'

AZ-aanvaller Karlsson hoofdrolspeler in Zweedse rel: 'Maakte veel indruk'

14 juni 2023 om 16:53
Laatste update: 14 juni 2023 om 17:13

Jesper Karlsson heeft voor het eerst gereageerd op de rel in Zweden waarin hij de hoofdrolspeler was. Bondscoach Janne Andersson liep zo'n drie maanden geleden helemaal leeg, toen hij een kritische vraag kreeg over de speeltijd van Karlsson.

Tijdens de vorige interlandperiode, in maart, scoorde Karlsson als invaller op prachtige wijze tegen Azerbeidzjan voor Zweden. Na afloop kreeg bondscoach Andersson vragen over de speeltijd van de AZ-aanvaller, waarna de bom barstte. "Wie mag er dan niet spelen? Alexander Isak of Viktor Gyökeres? Sorry, maar ik kan precies doen wat ik wil als bondscoach van de nationale ploeg", zei Andersson, die ook nog een andere dubieuze opmerking maakte.

Karlsson zag het met verbazing aan. Nu hij weer terug is bij de nationale ploeg, wordt hij gevraagd naar de opmerkelijke aanvaring waarin hij het onderwerp was. "Het was wel een beetje speciaal, want ik had me graag meer gefocust op mijn goal en de overwinning", zegt de buitenspeler tegen Fotbollskanalen. "Maar het komt wel voor dat mensen met elkaar clashen. Maar nu is het opgelost, waardoor ik er niet meer mee bezig ben."

Na het incident besloot Andersson ook te bellen met Karlsson. "Janne belde me een dag of twee nadat ik thuiskwam van de interlands. Er waren geen hard feelings. Hoe het gesprek ging? Dat is privé. Het was wel fijn dat de bondscoach contact met me opnam, want het maakte best veel indruk, mijn eerste goal in het nationale team en alles wat er daarna gebeurde. Het kostte wel wat tijd om dat te verteren."