'Barcelona gaat 40 miljoen euro betalen voor Braziliaans wonderkind'

'FC Barcelona slaat slag in Brazilië: 40 miljoen euro voor supertalent'

14 juni om 18:26

FC Barcelona lijkt zich te gaan versterken met een Braziliaans toptalent. Ondanks de financiële problemen in Camp Nou, wordt er volgens de Spaanse krant AS een slordige 40 miljoen euro neergeteld voor Vitor Roque van Athletico Paranaense.

Barça zou een persoonlijk akkoord hebben bereikt met Roque over een vijfjarig contract. De transfersom die wordt overgemaakt naar Brazilië wordt uitgesmeerd over drie termijnen, meldt AS. Zodra de Catalanen meer ruimte hebben in het salarishuis, wordt de transfer officieel.

De pas achttienjarige Roque is een centrumspits en staat te boek als één van de grootste talenten van Brazilië. Jordi Cruijffs opvolger Deco zou een doorslaggevende rol hebben gespeeld in de onderhandelingen tussen Barcelona en Paranaense.

In Camp Nou wordt Roque in eerste instantie de understudy van Robert Lewandowski. Door zijn veelzijdigheid kan de talentvolle Braziliaan ook op de vleugels uit de voeten. Barcelona zou zich deze zomer ook nog willen versterken met een multifunctionele verdediger, controleur en aanvallende middenvelder.