Van der Vaart diep onder de indruk: 'Fantastisch dat publiek applaudisseerde'

Van der Vaart diep onder de indruk: 'Fantastisch dat publiek applaudisseerde'

14 juni om 23:34

Rafael van der Vaart en Pierre van Hooijdonk vinden dat Kroatië simpelweg een maatje te groot is voor Nederland. Oranje dwong op de valreep nog wel een verlenging af, maar daarin maakten de Zuid-Europeanen het verschil (2-4).

Volgens Van Hooijdonk is Oranje op waarde geklopt. "In de eerste helft had Kroatië eigenlijk ook al het beste van het spel. Maar met name in de tweede helft... Het positiespel, hoe makkelijk ze de bal in de ploeg hielden. Dit elftal is gewoon een maatje te groot voor het Nederlands elftal", zegt de oud-spits bij de NOS.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Polen

  • logo

    Nederland

Van der Vaart vindt dat Oranje niet was opgewassen tegen Luka Modric, Marcelo Brozovic en Mateo Kovacic. "Dat middenveld is echt waanzinnig sterk. Wij hebben verloren vandaag, maar wat hebben we genoten van Modric. Hij is 37 jaar, maar hij ziet alles. Hij deed alles goed in de tweede helft en dan ook nog in de verlenging. Fantastisch, petje af. Ook fantastisch dat het Nederlandse publiek voor hem applaudisseerde. Hij is in alles in voorbeeld. In álles. Hoe je moet leven, totaal geen arrogantie. Je ziet ook dat teamgenoten van hem houden. Heerlijk." De staande ovatie deed Van Hooijdonk zelfs denken aan Ronaldinho in het Bernabéu.

Volgens Van der Vaart kon Oranje het voor rust nog bijbenen doordat Kroatië slordig was. "In de tweede helft waren ze niet meer slordig en vond ik het verschil wel heel groot." Van Hooijdonk sluit zich daarbij aan. "We hebben vooraf over het middenveld van Nederland gesproken, maar alleen Wieffer heeft echt voldaan."