Koeman prijst Kroatië, maar is 'stikchagrijnig':

Koeman prijst Kroatië, maar is 'stikchagrijnig': "Dat vond ik het verschil"

14 juni om 23:56
Laatste update: 15 juni om 00:01

Ronald Koeman erkent dat Kroatië op dit moment een stukje verder is dan Oranje. De bondscoach is desondanks 'stikchagrijnig' van de nederlaag in de halve finale van de Nations League.

"Jawel, natuurlijk. Je wil de finale halen en spelen. Dat is uiteindelijk niet gelukt", reageert Koeman bij de NOS. "Ik vond zeker de eerste helft meer dan prima. Na rust was het minder. Toen zag je de vastigheid op het middenveld van Kroatië. Zij namen het heft in handen en wij kregen het moeilijk. Dan valt ook nog de penalty. Dat was ongelukkig, onhandig. Daar mag je nooit draaien", doelt hij op Cody Gakpo.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Nederland

  • logo

    Frankrijk

"Je zag ook dat dit een tegenstander is die al heel lang samenspeelt. Je zag bij momenten dat zij de betere waren", vervolgt Koeman, die niet alleen de schuld bij het Nederlands elftal wil leggen. "Het is ook een kwaliteit van de tegenstander. Ze zijn niet voor niets derde van de wereld. Dat hebben ze ook vanavond weer laten zien. Daar hadden wij het moeilijk mee. We hebben er echt wel alles aan gedaan. Alleen werden we bij een aantal momenten wat slordig, dat hadden zij niet. Zij waren balvast. Dat vond ik wel het verschil deze wedstrijd. Maar uiteindelijk is het 2-2, we hebben gevochten en er alles aan gedaan met aanvallende wissels. In de verlenging waren zij beter."

Koeman pleit voor realisme. "Ik weet niet wat de analisten verwachten? Blijkbaar dat we Kroatië even van het kastje naar de muur sturen? Er zijn ook veel goede dingen geweest, ik ben tevreden over de verbetering die ik heb gezien, met name in de eerste helft. Daar gaan we mee verder. Het resultaat is negatief, maar we moeten de ogen niet sluiten voor de goede dingen die er zijn geweest."