Koeman:

Koeman: "Er is concurrentie, maar hij heeft vanavond wel wat laten zien"

15 juni om 00:08
Laatste update: 15 juni om 07:06

Ronald Koeman steekt veel tijd in Noa Lang bij het Nederlands elftal. De bondscoach vindt dat er nog weleens iets is aan te merken op de 23-jarige buitenspeler, maar spreekt na het Nations League-duel met Kroatië (2-4) niets dan lof.

Het is bekend dat Lang een gebruiksaanwijzing heeft. "Ik heb voor de eerste keer in maart met Noa Lang gesproken. Toen is hij uiteindelijk niet bij de selectie geweest. Ik heb hem toen ook gebeld en gezegd waarom", vertelt Koeman bij de NOS. "Ik vond dat er ook wel wat dingetjes waren die niet passen bij een voetballer. Te veel kaarten, een stukje gedrag op het veld. Daar heb ik ook nu weer met hem over gesproken."

"Maar altijd zodra hij bij het Nederlands elftal was heeft hij zich perfect gedragen. Hij heeft ook goede trainingsdagen achter de rug", vervolgt de keuzeheer, die Lang woensdag na 85 minuten liet invallen. Heel diep in blessuretijd dwong de aanvaller een verlenging af voor Oranje. "Hij kan voetballen", stelt Koeman. "Hij maakt natuurlijk een geweldige goal. Er is concurrentie op die positie. Maar hij heeft vanavond in de minuten die hij gespeeld heeft, wel wat laten zien."