Van der Vaart ziet drie dissonanten: 'In Oranje is hij geen schim van zichzelf'

Van der Vaart ziet drie dissonanten: 'In Oranje is hij geen schim van zichzelf'

15 juni om 07:40

Pierre van Hooijdonk en Rafael van der Vaart zijn niet onder de indruk van wat Justin Bijlow, Teun Koopmeiners en Xavi Simons hebben laten zien tegen Kroatië. Eerstgenoemde had volgens de analisten de 2-3 kunnen voorkomen, terwijl Koopmeiners en Simons niet goed in de wedstrijd zaten.

Oranje verloor met 2-4 van Kroatië in De Kuip, na verlenging. Van der Vaart denkt dat Bijlow de derde tegengoal had moeten voorkomen. "Ik vind dat-ie hem moet hebben, van die afstand. De bal was ook niet hard, naar mijn mening." Van Hooijdonk is het eens met zijn collega. "Bijlow verkeek zich op dat schot, ondanks dat Frenkie de Jong niet zo mocht gokken in het duel dat eraan voorafgaat."

Wedden

Meer odds
  • logo

    Polen

  • logo

    Nederland

Van der Vaart was ook teleurgesteld in Koopmeiners, die de volledige 120 minuten volmaakte. "Normaal gesproken ben ik enorm fan van hem, want bij zijn club (Atalanta Bergamo, red.) speelt hij zo ongelofelijk goed. Alleen zodra dat shirt van het Nederlands elftal om zijn schouders gaat... In Oranje is hij geen schim van de speler die hij is."

Tot slot richt Van der Vaart zijn pijlen op Simons. "Hij was slecht", is de oud-middenvelder duidelijk. "Xavi zat niet in de wedstrijd. In de eerste helft nam hij de bal nog een keer goed aan op zijn borst, dat leek nog wat te worden, maar het was terecht dat hij gewisseld werd.'