De Jong duidelijk bij Oranje: 'Ik vind nog niet dat we revanche hebben genomen'

De Jong duidelijk bij Oranje: 'Ik vind nog niet dat we revanche hebben genomen'

15 juni om 07:13
Laatste update: 15 juni om 08:40

Oranje moet wedstrijden gaan winnen, zo ziet Frenkie de Jong. De middenvelder vindt dan ook dat het Nederlands elftal nog geen revanche heeft genomen voor de mindere interlandperiode in maart. Ook spreekt hij zich nogmaals uit over de Nations League-wedstrijd om de derde plaats.

Oranje verloor woensdagavond met 2-4 van Kroatië in de verlenging. Na afloop verschijnt De Jong voor de camera van ESPN. "Ik denk dat zij gewoon beter waren dan wij, vooral in de tweede helft", concludeert de speler van FC Barcelona. "Als zij het spel maken en hun middenveld veel in het spel voorkomt, dan wordt het lastig. Dat zag je vooral in de tweede helft."

Tekst gaat verder onder de video

De Jong vindt dan ook dat Oranje nog niets heeft rechtgezet, na zijn mindere interlands tegen Frankrijk en Gibraltar. "Niet helemaal natuurlijk, want je speelt om te winnen. We hebben nu verloren na verlenging, dan is de teleurstelling alleen maar groter. Ik vind nog niet dat we revanche hebben genomen voor die interlandperiode in maart. We moeten wedstrijden gaan winnen. Dit was geen blamage, maar wel een teleurstelling."

Recent sprak De Jong zich uit tegen de wedstrijd om de derde plek in de Nations League. Toch wil hij hem nu gaan spelen. "Ja, want hij staat op de rol. Dan gaan we ons uiterste best doen en er het beste van maken, maar ik denk dat die wedstrijd niet nodig is."