Taylor maakt in mum van tijd opvallende switch: 'Verrast iedereen, snap ik niet'

Taylor maakt in mum van tijd opvallende switch: 'Verrast iedereen, snap ik niet'

15 juni om 10:55
Laatste update: 15 juni om 11:12

Kenneth Taylor snapt niet dat iedereen verrast is door de aanstelling van Maurice Steijn bij Ajax. Dat terwijl de middenvelder eerst nog liet weten dat hij dat zelf ook is. Teamgenoot Devyne Rensch heeft zich op zijn beurt niet zo beziggehouden met de trainerszoektocht van zijn club.

In gesprek met ESPN reageerde Taylor al op de komst van Steijn bij Ajax. "Voor ons is het een verrassing en voor jullie ook", vertelde hij na een oefeninterland van Jong Oranje. De middenvelder krabbelde in dat interview al terug en lijkt nu helemaal van gedachten te zijn veranderd, want na dezelfde oefenwedstrijd laat hij in gesprek met de NOS een ander geluid horen. "Het verrast iedereen, maar ik snap niet waarom", zegt Taylor nu.

"Tegenwoordig is iedereen gericht op namen, dat vind ik altijd een beetje onzin. Mij verrast het niet per se, of zo", stelt de Oranje-international. Later geeft ook Rensch zijn mening. "Ik had alle vertrouwen in de directie met de zoektocht naar een nieuwe trainer, nadat Heitinga is ontslagen (hij is ontheven uit zijn functie, red.). Ik hield me er niet zo mee bezig, maar ik was natuurlijk wel benieuwd."

Ajax maakte woensdag officieel bekend dat Steijn de nieuwe trainer is. De Hagenaar volgt John Heitinga op, die als interim-trainer voor de groep stond in Amsterdam.