Van Hooijdonk lovend na debuut tegen 'Katwijk 6': 'Scoort een goede voldoende'

Van Hooijdonk: 'Dat was tegen Katwijk 6, hij scoort als enige goede voldoende'

15 juni 2023 om 11:11

Pierre van Hooijdonk vindt Mats Wieffer het lichtpuntje bij Oranje. De Feyenoord-middenvelder scoorde volgens de voormalig spits tegen Kroatië (2-4) een 'goede voldoende'.

Het Nederlands elftal trok woensdagavond in de halve finale van de Nations League aan het kortste eind, waardoor de troostfinale rest. Van Hooijdonk is na afloop bij de NOS kritisch op Oranje. "Ik denk dat hij (Wieffer, red.) eigenlijk de enige is die een goede voldoende heeft gescoord", zegt hij. Presentator Henry Schut constateert dat Wieffer in maart tegen Gibraltar ook al een sterke indruk maakte. "Ja, dat was tegen Katwijk 6", countert Van Hooijdonk.

"Dit is een serieuze tegenstander, zeker ook met het middenveld waar je tegen speelt." Van Hooijdonk zag Wieffer zich 'kranig verweren'. "Hij is super nauwkeurig in zijn passing. Bij de goal van Malen is hij niet zelfzuchtig. Het klinkt heel simpel, maar hij speelt altijd de bal naar de juiste kleur."

Van Hooijdonk krijgt bijval van Rafael van der Vaart. "Hij speelde voor de tweede keer. Het was zeker een prima wedstrijd."