Amerika in de ban van Messi-komst: 'Iedereen praat erover, het is een droom'

Amerika in de ban van Messi-komst: 'Iedereen praat erover, het is een droom'

17 juni om 08:15
Laatste update: 17 juni om 10:05

Eloy Room, doelman van Colombus Crew, is blij met de komst van Lionel Messi naar de Major Soccer League. De 34-jarige doelman vertelt in #DoneDeal dat de transfer van de Argentijn onderwerp van gesprek is in de Verenigde Staten.

Messi maakte vorige week zijn transfer naar Inter Miami CF wereldkundig. "Het is een mooie tijd voor het land. Iedereen praat erover", zegt Room in de transferpodcast van VoetbalPrimeur. "Het is heel mooi dat hij naar de MLS komt, daar gaat de competitie van groeien." In de groepsapp van Colombus Crew gaat het veel over Messi. "Iedereen is heel blij. Het is voor iedereen een droom om tegen Messi te spelen. Als dat mogelijk is in de MLS, is dat heel mooi."

Room speelde eind maart voor het eerst tegen Messi. Na de oefeninterland van Curaçao tegen Argentinië (7-0) wist hij het shirt van de vedette te bemachtigen. "Ik heb hem ingelijst. Die heeft een mooi plekje", lacht de keeper, die denkt dat de MLS klaar is voor de komst van de Argentijn. "Tuurlijk, Messi is een grote ster, maar er zijn meerdere sterren in de MLS geweest. Dat is toen ook goed verlopen. In het begin zal er natuurlijk gekte zijn, maar ik denk dat het wel goed gaat komen."

Inter Miami staat na zeventien speelrondes onderaan in de Eastern Conference. Room benadrukt dat er dingen gaan veranderen bij de club. "Er komt veel druk op het team te staan. Nu Messi er is, verwacht iedereen dat ze alles winnen. Ze hebben een wisselvallig seizoen, de coach is na een aantal wedstrijden ontslagen. Nu zijn ze opnieuw aan het bouwen. Ik verwacht dat ze nog meer speler gaan aantrekken, nu wil iedereen voor Inter Miami spelen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!