Harde kritiek op Süle

45-voudig Duitse international krijgt ervan langs: '10 kilo te veel, dat kan niet'

15 juni 2023 om 15:34
Laatste update: 15 juni 2023 om 17:49

Felix Magath heeft donderdag hard uitgehaald naar Niklas Süle. De verdediger van Borussia Dortmund werd onlangs uit de Duitse selectie geplaatst vanwege een verkeerde houding en onjuiste mentaliteit, een keuze die Magath wel begrijpt. 

"We beschouwen de Duitse Bundesliga als professioneel toch? Dat was het tot nu toe tenminste", aldus Magath in gesprek met het Duitse Sky Sport. "Ik ken verder geen een topsporter die tien kilo te zwaar is", vervolgt de oud-trainer van onder meer Bayern München en HSV, die daarmee doelt op 45-voudig international Süle. 

Magath kan zijn ogen haast niet geloven. "Ik heb het nog nooit eerder zo erg gezien. Ik kan het alleen maar met verbijstering bekijken nu. Een topsporter, die een bedrag verdient van zeven cijfers… Dat we hier over moeten praten. Hoe kan je met tien kilo overgewicht rondlopen? En het dan ook nog normaal vinden? Dat kan niet."

Magath zet vraagtekens achter de 'zogenaamde' fysieke inspanningen die geleverd moeten worden in de Bundesliga. "Ik hoor alleen maar: we spelen zulk snel voetbal, alles is zo snel geworden, alles gaat zo goed in Duitsland. Dan vraag ik me af: hoe kan dat als spelers tien kilo te zwaar zijn? Ik begrijp dat niet."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!