FC Utrecht haalt Marouan Azarkan

Feyenoord en FC Utrecht bevestigen transfer: Azarkan tekent contract in Domstad

15 juni om 16:15
Laatste update: 15 juni om 16:23

Marouan Azarkan is officieel speler van FC Utrecht. De 21-jarige aanvaller komt over van Feyenoord, dat hem de afgelopen twee seizoenen uitleende aan Excelsior. 

FC Utrecht en Feyenoord maken de transfer donderdagmiddag wereldkundig via de officiële kanalen. Azarkan tekent een contract voor vier jaar, waardoor hij tot medio 2027 vastligt in de Domstad. De vleugelaanvaller stroomde in 2012 de jeugdopleiding van Feyenoord in. 

Bij de Rotterdammers wist hij niet echt door te breken. In het seizoen 2020/21 speelde hij op huurbasis voor NAC breda. De afgelopen twee jaargangen speelde hij voor Excelsior. Afgelopen seizoen was hij een zeer belangrijke schakel voor de ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen. In totaal speelde hij 66 wedstrijden voor de Kralingers, waarin hij zeventien doelpunten maakte en twintig assists gaf. 

"Met Marouan halen we een jonge, behendige vleugelaanvaller binnen die beschikt over een grote dosis creativiteit en een goede dribbel", aldus technisch directeur Jordy Zuidam in een bericht op de clubsite. FC Utrecht heeft met Azarkan alweer de vijfde aanwinst voor komend seizoen binnen. Eerder versterkte de club zich al met Adrian Blake, Souffian El Karouani, Ole Romeny en Mats Seuntjens.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!