Trainingsbeest Douvikas stelt Utrecht-fans teleur: 'Kans is groter dat ik vertrek'

Topscorerstitel kan laatste kunstje Douvikas zijn: 'Kans groter dat ik vertrek'

15 juni 2023 om 23:52

Tasos Douvikas acht de kans zeer aanwezig dat hij volgend jaar niet meer voor FC Utrecht speelt. Dat vertelt de topscorer van de Domstedelingen in gesprek met Voetbal International. Voor de Griek is maar één ding heilig en dat is de top halen.

"Ik wil op een dag bij de Europese elite horen", luidt het doel van Douvikas. "Dan moet je soms een stap vooruit maken, in een grotere competitie aan de slag gaan. De kans dat ik deze zomer vertrek is groter dan dat ik blijf. Maar dat zal iedereen begrijpen. Ik wil de top halen. Nee, ik moet de top halen." De 23-jarige Douvikas heeft nog een contract tot 2025 bij FC Utrecht. Onder andere Celtic en een paar andere clubs zouden al in de markt zijn.

Met 22 goals in 38 wedstrijden voor FC Utrecht kende Douvikas een geweldig seizoen. Toch neemt de Griek niet lang vakantie na zijn harde werk. "Ik denk dat ik naar mijn schoonfamilie op Rhodos ga. Dit jaar neem ik vijf dagen vakantie, daarna ga ik weer trainen. Ik wil namelijk nog beter worden."

De topscorerstitel moest Douvikas delen met Xavi Simons, maar daar zat de spits eigenlijk niet zo mee. "Zo geobserdeerd was ik niet bezig met die topscorerstitel. Als ik er zestien of zeventien had gemaakt, was ik ook tevreden geweest. Het belangrijkste is dat mijn basisniveau omhooggegaan is. Daar was het me om te doen."