Koeman lijkt voor sterkste elf te kiezen bij Oranje: 'Geen campingwedstrijd'

Koeman lijkt geen spelers te sparen: 'Kan me voorstellen dat ze geen zin hebben'

16 juni om 08:57

Ronald Koeman is niet van plan om spelers te sparen in de troostfinale van de Nations League tegen Italië. Voor Oranje staat er weinig meer op het spel na de nederlaag tegen Kroatië, maar de bondscoach wil met zijn sterkste elf aantreden. Dat meldt De Telegraaf.

Koeman wil de Nations League met een goed gevoel afsluiten, mede doordat in september alweer de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Griekenland en Ierland worden gespeeld. Bovendien zit de keuzeheer niet te wachten op een nieuwe teleurstelling. Zijn tweede periode bij het Nederlands elftal is toch al teleurstellend begonnen met nederlagen tegen Frankrijk en Kroatië en een magere zege op Gibraltar.

Oranje start daardoor vermoedelijk met 'de sterkst mogelijke elf' in Enschede, weet de krant. "We gaan er zondag geen campingwedstrijd van maken", zei Koeman al op de persconferentie. "Ja, ik kan me wel voorstellen dat spelers geen zin hebben in de wedstrijd om 'niets'. Ik ben ook voetballer geweest. Tegelijkertijd, we zijn met iets bezig bij Oranje. In september beginnen we meteen met twee cruciale kwalificatiewedstrijden voor het EK, thuis tegen Griekenland en Ierland in Dublin. Dan moeten we er meteen staan."