Vitesse zwaait Tronstad uit: middenvelder tekent in Championship-subtop

Vitesse zwaait Tronstad uit: middenvelder tekent in Championship-subtop

16 juni om 09:17

Sondre Tronstad is snel na zijn vertrek bij Vitesse weer onder de pannen. De 27-jarige middenvelder heeft een driejarig contract getekend bij Blackburn Rovers, zo maakt de Championship-club bekend.

Tronstad liep uit zijn contract bij Vitesse, waardoor hij transfervrij de overstap maakt naar Engeland. Blackburn eindigde afgelopen seizoen als zevende in het Championship en zal komend jaar een nieuwe gooi doen naar promotie naar de Premier League.

Tronstad speelde sinds januari 2020 voor Vitesse, dat hem overnam van FK Haugesund in zijn geboorteland. De eenmalig Noors international speelde 114 officiële wedstrijden voor de Arnhemmers. Daarin scoorde hij negen keer. Vooral in de beginperiode was Tronstad een vaste waarde. Het voorbije seizoen verloor de controleur echter zijn basisplaats. Coach Phillip Cocu gaf de laatste maanden de voorkeur aan Marco van Ginkel en Melle Meulensteen.

Tegenover het vertrek van Tronstad staat de komst van Raimond van der Gouw. De oud-doelman van Vitesse volgt Edwin Zoetebier op als keeperstrainer, meldt de Gelderlander.