'Ex-Ajacied Sánchez wil weg en dient transferverzoek in bij Tottenham'

'Ex-Ajacied Sánchez wil weg en dient transferverzoek in bij Tottenham'

16 juni om 09:36

Davinson Sánchez wil Tottenham Hotspur na zes seizoenen verlaten. De 27-jarige verdediger heeft zijn zinnen gezet op een nieuwe uitdaging, meldt transferexpert Fabrizio Romano.

Spurs besloot in 2017 de buidel te trekken voor Sánchez, die na een sterk seizoen bij Ajax voor ruim veertig miljoen euro de overstap maakte naar Londen. De Colombiaan speelde in totaal 142 duels in de Premier League, maar kon nooit helemaal aan de verwachtingen voldoen. Dit seizoen hield hij voornamelijk de bank warm en mocht hij slechts sporadisch meedoen.

In april werd Sánchez zelfs uitgefloten door de eigen fans. De sterke mandekker viel door een blessure nog voor rust in tegen Bournemouth (2-3), maar kon geen potten breken en werd in de tweede helft weer gewisseld

Sánchez heeft nog een eenjarig contract bij Tottenham, maar hij wil bij een nieuwe club vaker aan spelen toekomen. Hoeveel hij moet kosten, is niet duidelijk. Zijn zaakwaarnemers zijn in gesprek met The Lilywhites. Sánchez speelde slechts één jaar voor Ajax, waarmee hij tot de finale van de Europa League reikte.