'Real Madrid gaat zich versterken met Nations League-held van Spanje'

'Real Madrid slaat toe en gaat 33-jarige spits op korte termijn presenteren'

16 juni 2023 om 10:19
Laatste update: 16 juni 2023 om 10:32

Real Madrid staat op het punt zich te versterken met een nieuwe spits. De 33-jarige Joselu, donderdagavond nog de Nations League-held van Spanje, moet overkomen van La Liga-degradant Espanyol.

Joselu mag zich bijna speler van Real Madrid noemen: op dit moment is De Koninklijke de laatste details aan het afronden, klinkt het vanuit Spanje. Vorige week bereikten de partijen al een persoonlijk akkoord. Het is de bedoeling dat Joselu enkele dagen na de Nations League-finale (zondagavond tegen Kroatië) wordt gepresenteerd in Estadio Santiago Bernabéu. Real was op zoek naar een extra spits na het vertrek van Karim Benzema naar Saudi-Arabië.

Joselu degradeerde dit seizoen met Espanyol uit La Liga, maar beleefde zelf een goed jaar. Hij debuteerde op 32-jarige leeftijd voor Spanje en scoorde meteen twee keer. Donderdagavond gidste hij zijn land naar de finale van de Nations League door de late 2-1 te maken tegen Italië. Dertien jaar geleden speelde Joselu al eens voor Real, maar dan voor het tweede team. Later kwam hij uit voor Hoffenheim, Eintracht Frankfurt, Hannover 96, Stoke City, Deportivo La Coruña, Newcastle United en Deportivo Alavés.

Joselu wordt na Jude Bellingham, Fran García en Brahim Diaz de vierde zomerversterking in Madrid.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!