FC Emmen heeft officieel beet en haalt ervaren opvolger van Lukkien in huis

FC Emmen heeft officieel beet en haalt 'ervaren' opvolger van Lukkien in huis

16 juni om 10:08
Laatste update: 16 juni om 10:32

Het is nu officieel: Fred Grim is de nieuwe trainer van FC Emmen. Hij volgt Dick Lukkien op en tekent een contract voor twee seizoenen op De Oude Meerdijk.

Grim, wiens komst al enige dagen in de lucht hing, volgt de naar FC Groningen vertrokken Dick Lukkien op. Hij was eerder werkzaam bij Ajax, Almere City FC, Jong Oranje, het Nederlands elftal en RKC Waalwijk. Door de degradatie van Emmen gaat Grim nu aan de slag in de Keuken Kampioen Divisie.

"Ik heb enorm veel zin in deze nieuwe uitdaging", reageert Grim op de website van zijn nieuwe club. "Er hangt bij FC Emmen een gemoedelijke sfeer, waarin persoonlijk contact en het menselijke aspect belangrijk zijn. Dat past goed bij me. Er wordt bij deze club hard gewerkt aan de toekomst en ik wil daar graag een bijdrage aan leveren."

Technisch manager Mike Willems is blij met de aanstelling. "Fred is een ervaren trainer die in onze gesprekken een zeer gedreven indruk maakte. Zijn visie op voetbal sluit aan bij de visie van FC Emmen. Hij weet als speler en als trainer wat er gevraagd wordt in topsport en kan ons helpen om de volgende stap te zetten, zoals hij bij RKC al heeft bewezen."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!